biel i żółć

Jacek JacoM Michalski

jak kret na słońcu

szuka ciemności  do widzenia

tak szkło w duszy drży od śmiechu

obudziłem się z iluzji

 

winogrona i miękkość południa

pokrył piach ze złudzeń

pustynia dla idiotów albo wyznawców

czeka mnie długa droga

północ zaprasza na ostatni lodowiec

 

chcę być sam

mam tyle ile grzbiecie uniesie

byle buty wytrzymały wielką ucieczkę

kiedy usłyszę śnieg pod stopami

chłód orzeźwi wypalone zmysły

 

uśmiech zamarznie na twarzy

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 10 kwietnia 2020
anonim
  • Mithril
    "winogrona i miękkość południa
    pokrył piach ze złudzeń
    pustynia dla idiotów albo wyznawców
    [...]
    północ zaprasza na ostatni lodowiec"

    ...się bierę to

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    lodowce topnieją, pospiesz się :-)))

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    tytuł mi się nie podoba :-)

    · Zgłoś · 4 lata