,,Byłem głodny, a wy nie daliście mi jeść"...

marzena

 

widzisz

stopy, w które wbiłeś

gwoździe

 

tak, to twoje winy

to nic, że podjechałeś

maybachem z hybrydowym

napędem

 

podrasowane sumienie

śmierdzi jałmużną bardziej

 

złap oddech

nikt cię nie osądza

 

jesteś...

 

 - chciwość umiera w nas dopiero dwie godziny po śmierci

 

- mame, czy to prawda, że dzień bez dżemu jest dniem straconym?

W sobotę poprzytulam miauczka, bo rottweiler daje się dotykać 

opuszkiem palca. 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
marzena
marzena
Wiersz · 10 kwietnia 2020
anonim