widzisz
stopy, w które wbiłeś
gwoździe
tak, to twoje winy
to nic, że podjechałeś
maybachem z hybrydowym
napędem
podrasowane sumienie
śmierdzi jałmużną bardziej
złap oddech
nikt cię nie osądza
jesteś...
- chciwość umiera w nas dopiero dwie godziny po śmierci
- mame, czy to prawda, że dzień bez dżemu jest dniem straconym?
W sobotę poprzytulam miauczka, bo rottweiler daje się dotykać
opuszkiem palca.
Marzena