Literatura

~ NONKONFOR'MISTCZNE SPOJRZENIE… (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

~ NONKONFORMISTYCZNE SPOJRZENIE…
       NA PRAWDZIWĄ ZAPRAWDĘ  ?
 
     Człowiek może i jest dziełem sztuki
Obrazem… czy może - bez obrazy
Gniotem lepionym na podobieństwo
 
     Możliwe… i nie tylko zdaniem rzeźbiarzy, malarzy
Iż po zakrapianej suto wieczerzy
Artysta nie miał najlepszego dnia
 
     Sam też talentem się nie obdarzył
Tak więc swą chałturą sfrustrowany leży
Za to nie obawia się apostołów z CBA
 
     Zaprawdę… i ja mogę być w błędzie
Ale różne są teorie, zali różne racje
Więc kontynuuję te… tylko logiczne dywagacje
 
     Dlatego zatem za… zaprawdę ?
Aplikowaną przez klecholeżeństwo
A ta wcale nie jest tak oczywista
 
     To mogło być tylko szaleństwo
Lub skutkiem resekcji zęba mądrości
Ciężki z lekką pomrocznością jasności szok pourazowy
 
     I choć więcej było podejrzanych gości
Na balandze dwunastu ciapaków miejscowych
Źle zapisan w historii tylko… nonkonformista
 
     Mało powiedziane, że mało lubiany
Judasz Iskariota… kapucha i zdrajca *
TW, agent, uchol… konował dentysta
 
⊰Ҝற$⊱…………………………………………………………………… Oświęcim ~ 29 stycznia '13
 

* Iskariota - z całej pejsatej dwunastki niejedyny wrobiony idiota

Ps. (nieco logiki)...

Całą tę hucpę li tylko właśnie Judaszowi zawdzięczają katolżnicy
Gdyby wodołaza nie zadenuncjował, ten by nie zawisł był... i z kabaretu nici...
A przecież nie o to chodziło...
„Planem boskim” (synobójcy) miał zawisnąć by...
 leniom, gejom, pedofilom przez stulecia dobrze się lody kręciło...

 

 

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 kwietnia 2020 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca