krótki wiersz o jeden most za daleko

Grzesiek z nick-ąd

Jak się kochana dzisiaj miewasz?
Cóż, urealnił mi się świat:
Kiedyś marzyłam o San Remo
dziś mi wystarczy wyjść nad San

i pani z panem przy święconce
niepoświęconej, ale świętej
początek wiążą z szarym końcem
trzymając głośno się za ręce

Kochany, jak się dzisiaj miewasz?
Przez dobre mnie odmienił czas:
Kiedyś marzyłem o Las Vegas
dziś mi wystarczy zwykły las

i pani z panem zadumani
patrząc przez okno niedomknięte
marzenia kreślą wspomnieniami
mocno trzymając się za szczęście

Jakże się państwo dzisiaj miewa?

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 12 kwietnia 2020
anonim
  • marzena
    A dobrze, świeci słońce, jest ciepło, najadłam się na maxa, uśmiechamy się...a Pan?

    · Zgłoś · 4 lata
  • Mithril
    ...państwo jest kacze

    · Zgłoś · 4 lata
  • Grzesiek z nick-ąd
    Jarku, zależy którzy państwo

    · Zgłoś · 4 lata
  • Mithril
    ...w ostatnim czasie, choćby najbardziej autonomiczny i refleksyjny, wsparty na romantyzmie oraz emocjach i ewokacjach "wiersz", przy słowie "państwo" (tak, wiem-wiem zboczenie, ale uzasadnione) przywołuje tylko jedno "państwo", to w którym
    jest moja 80 metrowa Ojczyzna.

    ale fakt - sprowokowane ostatnim wersem:

    "Jakże się państwo dzisiaj miewa?"

    - zatem jakbyco, to sorry

    · Zgłoś · 4 lata