Literatura

koszyk z nadzieją (wiersz)

Irena Świerżyńska

jajka kolorowe i kiełbasa w kole

pyszna biała

szczypta soli

kromka chleba

dziś  -  święcona duchem

twoim

 

jest i babka doskonała

biega tańczy

służy

 

hen - za miedzą łzą kropiony

sam 

rząd cały leży

 

czeka i oko suszy

 

 

 


fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 13 kwietnia 2020, 08:40
...dżizus
Ala
Ala 13 kwietnia 2020, 20:40
a porzekadło rzecze
żeee
nadzieja matką głupich
więc?
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 13 kwietnia 2020, 21:03
nadzieja - zawsze podniesie głowę
Ala
Ala 14 kwietnia 2020, 18:05
podnosić podnosi
a można żyć bez nadzieji a z podniesioną głową ?
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 15 kwietnia 2020, 13:59
Tak - można żyć bez nadziei i z podniesioną głową i szukać drogi wyjścia
Ala
Ala 15 kwietnia 2020, 18:47
czyli koszyk bez nadziei
czyli z święconką koszyk beznadziejny...jest !?
przysłano: 13 kwietnia 2020 (historia)

Inne teksty autora

przed i po...
Irena Świerżyńska
Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
Czy podzieli...
Irena Świerżyńska
brzegi dwa
Irena Świerżyńska
Kiedyś przyjdzie...
Irena Świerżyńska
Na tym polu już są kwiaty
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca