z okiem bystrym

Irena Świerżyńska

co w duszy kołacze i gdzie 

są radości - tyle myśli złotych

 

czas zapisze swoje

ty  -  dorobisz ramy

 

wczoraj -  też - były plany

fala zmyła  góry piasku 

ostry

żwir zostawi

 

prostuj, prostuj  -  trzymaj  

kłębek sam się toczy

 

zobaczymy 

 

świecą  -  bystre oczy

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 14 kwietnia 2020
anonim