Akacja

Konrad Koper

Akacja zaprasza na ucztę,

dla nosa, oczu, dłoni.

Nosi delikatną suknię, urzekając nas.

Śpiewają ptaki, gra strumyk…

Tańczy kwiat poruszany wiatrem.

 

Pewnie, zacznie się burza

i bal zmieni się w dyskotekę.

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 17 kwietnia 2020
anonim