Literatura

Gównoburza II (wiersz)

abc

Moje notatki

 

Poezja to ja wobec Boga

 

Zygmunt Krasiński

 

Prowincjonalna poetka

zasłużona animatorka kultury

z zadupia

życzyła mi dobrego dnia

nim wyrzuciła spośród znajomych

bo w memie u znajomego

z Facebooka

dopatrywałem się słuszności

szczepionki na polio

dla której alternatywą żelazne płuca

ale według niej niedopuszczalna

i obelżywa była wypowiedź

odsądzająca od czci i wiary

antyszczepionkowców

określenie ogółu wątpiącego

nieukami

 

Powiedziała do mnie

ad personam

że jestem chory i niedouczony

bo nie wierzę

w stacje propagacji Big Pharma

i w to że się coś szykuje

jakaś depopulacja

bo nienadaremnie płoną maszty

5G a tam gdzie one są

to następuje rozsiew wirusa

za rogiem stoi (szatan

wróg przeludnienia) Bill Gates

i pozoruje szczepionkami

ratowanie świata

 

Kto wie może niebawem

dostanę jakiś grant

z anonimowego źródła

od jakiegoś darczyńcy

za wkład w nowy ład światowy

jakby nie było

mój numer telefonu

zaczyna się od czterech szóstek

tu dla rozeznania rzeczy

jest numerologia przydatna

dla prostaczków

deklamujących swoją

sztukę przez duże S

 


wyśmienity– 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 17 kwietnia 2020, 22:15
super:-)) biorę cię bez masła :-)
Usunięto 4 komentarze
przysłano: 17 kwietnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca