Literatura

ZAPROSZENIE DLA POETY (wiersz)

Andrzej Feret

Wiersz z 1. tomiku poezji „Kaligraficznie” – autorstwa Andrzeja Fereta

 

http://www.astrum.wroc.pl/pokaz_ksiazke.php?isbn=9788372779984&kat=k@

 

 

ZAPROSZENIE DLA POETY

 

Napisz do mnie proszę, gdyż miłym mi jesteś,
Galerią twych wierszy nie musisz mnie pieścić,
Nie zostaniesz suszą mej latarni światła,
Powspominasz kiedyś żem ciebie nie zjadła.


Napisz mi króciutko, że jesteś, nic więcej,
Że jesteś oddany, ja dam trochę więcej,
Że jesteś spragniony, ja znam tę melodię,
Że masz do mnie słabość, to będzie nic więcej.


Mam dla ciebie tyle, że nie wiesz zbyt wiele,
Mam dla ciebie chwile, o których my wiemy,
Mam dla ciebie siebie, a ty będziesz sobą,
Mam dla ciebie chwilę, zapraszam w niedzielę.


30 września, 2016

Andrzej Feret


przysłano: 19 kwietnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca