Literatura

NIE TOPIĘ MYŚLI... (wiersz)

Andrzej Feret

Wiersz z 1. tomiku poezji „Kaligraficznie” – autorstwa Andrzeja Fereta

 

http://www.astrum.wroc.pl/pokaz_ksiazke.php?isbn=9788372779984&kat=k@

 

 

NIE TOPIĘ MYŚLI...


Nie topię myśli w głębokich szklankach,
Po kropelce jeno nalewam,
Głębią samotnie życia zażywam,
Poezja moją kochanką.


Złocisty kolor moim natchnieniem,
I bukiet zapachu w kolorze,
Zgrabnie wyzwalam moją wybrankę,
W poezji słowach alkowie.


Zapraszam panią do moich rozmów,
I dłonie gorąco całuję,
Z oczu natchnienie czerpię do rana,
Z zapachu włosów czaruję.


Czary me piękne i oczywiste,
Oczarowanie z natchnieniem,
Myśli pragnące i takie czyste,
Usta gorąco całuję.


16 października, 2016

Andrzej Feret


przysłano: 19 kwietnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca