to niebo

Irena Świerżyńska

 

sen miga 

błysk przyniesie -  to -  niebo

przeskoczy ciemności wysłane doliną 

poprawi

odstawi

 

wciąż szuka koloru i plaży

ziarenka migają namiastką złota

 

ktoś - czeka

na uśmiech bliski

spojrzenie bez kolców

gest bez odcisków nadzieją pika

 

pusta czy pełna puszka

poczeka

 

może  -  przewróci

i tamte oczy

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 20 kwietnia 2020
anonim
  • marzena
    :-) naprawdę jest dobry

    ,,pusta czy pełna puszka
    poczeka" jest luz i dystans :-)

    · Zgłoś · 4 lata