dzieci Boga

Yaro

nad losem  zapłakało dziecię razem z nim Pan Bóg
krople łez spłynęły po ołtarzu 
dusza się zasmuciła schowała nosek w szafie

 

podałem dłoń
by napełnić nadzieją niewinne serduszko
do piersi przytuliłem


dzieci należą do ramion Boga
w chmurach buduje dla nich dom

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 20 kwietnia 2020
anonim