wspomnienia jak gnijące mięso
dodają aromatu zdjęciom
zostawmy imiona za płotem
ognioodporne opakowanie
zatrzyma koty na przyszłość
zeżrą króliki z kapelusza
to tylko woda
kapie z sufitu pod powieki
dekoracje dopełniają tło
nici ze sceny przebiły fotele
widzom ktoś powyrywał ręce
przedstawienie trwa
wyjmijmy z pudełek puste powietrze
mamy tak dużo niczego
układamy scenografię ze śmie(r)ci
czekając na cud albo kolejny język
tkwimy w nadmiarze odpowiedzi
pamięć gra w teatrze
role których nikt nie napisał
https://www.youtube.com/watch?v=PN4tTctDNgE
Ile można????
Nie dam rady przeczytać drugi raz tego wiersza. Wybacz.
pamięć selektywna pomaga nam znaleźć sposób na odwrócenie sytuacji, dopóki nie przekonamy samych siebie, że to naprawdę była właściwa decyzja
naprawdę jesteśmy z natury dobrzy, tylko później natura odstawia nas na boczny tor,
jak niestrawne resztki...tak sobie radzi każdy organizm z trucizną, chce przetrwać...
są sytuacje tak trudne, że najmądrzejsza osoba nic nie poradzi...