prośba do Mit....

Irena Świerżyńska

tyle łez wylanych z potem

tyle gór zniesionych

tyle bzdur przefiltrowanych

 

i nic - tylko służę

 

i pokora nosi

tak - mam w genach

 

pielęgniarka (była) - swoje tropy bieli 

teraz piszę

 

otwórz oczy

 

proszę...

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 21 kwietnia 2020
anonim