Pamiętam jak któregoś dnia wąsy moje
urosły - prócz pokarmu jadłem włosy
No! wspomnę też o brodzie bo sięgała
podłogi cieniem rozlewała się po pasach
bujnością zasłaniała przechodniom
biało - czarne zebry ze światłami
nakazu czy zakazu jakby nieistniały
/do dnia dzisiejszego/
Postanowiłem zrobić porządek i kupiłem
maszynkę za 3 euro - "China " podróbkę
daje mi rozrywkę
wrzynam się ostrymi nożami okolonymi w siatkę
/ Nagle -:) /
słyszę "wrryyyy" - biedna robiła sałatkę
baterie padły a ja dzisiaj będę profesorem
/postanowiłem już ,że nie wymienię ich/
pójdę do sklepu dumnie z kształtowaną dłonią
w pięść przy brodzie - za nowymi nożyczkami
wejście i hmmm!?
Poczułem się jak Arab a patrzeli jakby wszyscy
ksenofobiczni ludzie - zobaczyli mikołaja brodę
więc owijam wokół głowy ciepłego zwierza kitę
z długim gąszczem staje się chwilowo cierniem
https://www.youtube.com/watch?v=zS-LgVWlsYg
A kiedy zostaniesz Piotrusiem Panem, a może lepiej Szewczyk Dratewka. :-)
,,Poczułem się jak Arab a patrzeli jakby wszyscy" no nie mów, że byleś zażenowany?
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Ale miło mi,ze odmładzasz ten mój licznik -:)) który nie ma sensu!?
nie byłem zażenowany, wręcz się uśmiechnąłem -:) Jedna wielka beka -hehe
Dziękuję!
Pozdrowionka i miłej nocy!