a - już rosły truskawki...

Irena Świerżyńska

zobacz  -  ona łąkę kopie

ugór zarośnięty i nowe porządki

 

zagon w górę zieleń wznosi

i truskawek moc

 

dziecko biega  z piłką obok

tańczy

rośnie

 

nie ma  -  radość zgasła  

liście bokiem i granat

i papier niebieski

 

owoce dojrzały

 

i sam

 

       3 sierpień 2019 r

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 22 kwietnia 2020
anonim