Literatura

Z OCZU ZAZDROŚCIĄ (wiersz)

Andrzej Feret

Wiersz z 1. tomiku poezji „Kaligraficznie” – autorstwa Andrzeja Fereta

 

http://www.astrum.wroc.pl/pokaz_ksiazke.php?isbn=9788372779984&kat=k@

 

 

Z OCZU ZAZDROŚCIĄ


Żyjmy zdrowiej bez grzechów,
Życie ma być spokojne,
Grzechom słońce nie szlocha,
Srebro w blasku nie blednie.


Żyjmy jak da się tylko,
Gdzie są łąki a kruki
Rozpięły smutki nocne,
Zaczarowały mroki.


Mój wiek nie licz kochanie,
Żyj sobą kolorowa,
Bez twoich kolorów zginę,
Potrafię i ja kolorować.


I ułożymy miłością,
O tym, że ja i miłość,
Spotkań z oczu zazdrością –
Wiekami nie przeminą.


wrzesień, 1990

Andrzej Feret


przysłano: 23 kwietnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca