Kim jestem

Krystyna Morawska

Tak wiele "Ja",

ale nie z każdym jest mi po drodze.

Zrzucam niepotrzebny balast

- za dużo mądrości, ciężar uwiera.

 

Wszystko co widzę, istnieje od dawna,

więc ćwiczę pamięć. Słowa owinę

wokół palca, wyszukam inną rzekę,

nowe ryby przypłyną.

 

Jeżeli światło okaże się złudne,

wzruszeniem ramion pożegnam

cienką kreskę doskonałości.

 

Chyba wiem, które drzwi otworzyć.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Krystyna Morawska
Krystyna Morawska
Wiersz · 23 kwietnia 2020
anonim
  • Krystyna Morawska
    Temat 'czterech ścian' zmierza do poszukiwania nowych wartości, a huraegoizm może być punktem wyjścia z otaczającej rzeczywistości. Zależy jaki głos usłyszymy, jeśli usłyszymy

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Mithril
    ...jeżeli tekst dotyczy huraegoizmu, to może być ciekawie. Również w obrębie wyalienowania, ale jeżeli jest inaczej, to

    · Zgłoś · 4 lata temu