och - to lustro

Irena Świerżyńska

kiedy lustro pęka i rysa

mocno drapie

 

czy rozpadnie się w kawałki

czy - jeszcze

rama bliska trzyma

 

nowy obraz  miga

 

być może

było trochę krzywe

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 24 kwietnia 2020
anonim
  • Mithril
    ...grafomania w najbardziej prymitywnym wydaniu

    · Zgłoś · 4 lata temu