Różo kwitniesz w nocy.
Po twym pnączu wchodzą zakochani.
Chwytają w końcu gwiazdy.
Gdy są wysoko,
patrzą inaczej na świat…
Miłosny kwiecie urzekasz powabem.
Ogrodnik o ciebie dba.
Jest mistrzem miłości.
Różo kwitniesz w nocy.
Po twym pnączu wchodzą zakochani.
Chwytają w końcu gwiazdy.
Gdy są wysoko,
patrzą inaczej na świat…
Miłosny kwiecie urzekasz powabem.
Ogrodnik o ciebie dba.
Jest mistrzem miłości.
zwrócą nam koszty podróży"
Kiedy róże w wazonie zwiędną
i otulą westchnieniem moje obrazy
wrócę do ciebie najdroższa
jak ogrodnik biedny usłużny
nic nie warty
namaluję różowe róże
na zielonożółtym tle
irysy, słoneczniki
w Paryżu zatęsknię smutny
krwią własną szczerze
dla ciebie maki czerwone
dla ciebie niebo zielone
Konrad Twoja róża naprawdę urzeka, nawet Vincent van Gogh to przewidział.