Magiczna róża

Konrad Koper

Różo kwitniesz w nocy.

 

Po twym pnączu wchodzą zakochani.

Chwytają w końcu gwiazdy.

Gdy są wysoko,

patrzą inaczej na świat…

 

Miłosny kwiecie urzekasz powabem.

Ogrodnik o ciebie dba.

Jest mistrzem miłości.

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 25 kwietnia 2020
anonim
  • marzena
    ,,Mam nadzieję, że płótna z tych dni
    zwrócą nam koszty podróży"

    Kiedy róże w wazonie zwiędną
    i otulą westchnieniem moje obrazy

    wrócę do ciebie najdroższa
    jak ogrodnik biedny usłużny
    nic nie warty

    namaluję różowe róże
    na zielonożółtym tle
    irysy, słoneczniki

    w Paryżu zatęsknię smutny
    krwią własną szczerze
    dla ciebie maki czerwone

    dla ciebie niebo zielone

    Konrad Twoja róża naprawdę urzeka, nawet Vincent van Gogh to przewidział.

    · Zgłoś · 4 lata temu