Literatura

karuzela dalej kręci (wiersz)

Irena Świerżyńska

wczoraj 

leżę i nic nie wiem gdzie

i jak

 

wstaję 

gdzie -  jest pion

 

ramię z boku i ciepły ton

pomogę

 

jeszcze trochę koło kręcę

jutro krok 

a - może dwa

 

przyjdzie nasze 

 

i  tra la la


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 25 kwietnia 2020, 21:46
wesolutko :-) czy przypadkiem nie było obok jakiegoś słodkiego winka?
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 25 kwietnia 2020, 22:12
Nie - bliskość kłopot dzieli przez dwa, a radość mnoży przez dwa.
marzena
marzena 25 kwietnia 2020, 23:55
No tak, ale ja nie patrzę na świat trzeźwo. Taki zabawny tra la, la...jest lepszy.
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 26 kwietnia 2020, 08:48
Było jest i będzie - to zależy kto i gdzie stoi, siedzi. Tron i sala berłem drży - czy...?(cytat z wiersza )
przysłano: 25 kwietnia 2020 (historia)

Inne teksty autora

Mrówka pokaże...
Irena Świerżyńska
Życie matki...
Irena Świerżyńska
Tamta cisza dalej gra...
Irena Świerżyńska
Ot - taka zachcianka...
Irena Świerżyńska
Tamte stołki krzywo stały...
Irena Świerżyńska
Jeszcze drzazga w duszy siedzi...
Irena Świerżyńska
Życzenie...
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca