a - może nie wróci

Irena Świerżyńska

wiesz 

co znaczy szukać chleba

 

i już - widzę śmiech

 

nie ta głowa

nie te loty

nie ten czas

 

przecież tyle jest na półkach

i kieszeń szeleści

 

spójrz do tyłu odwróć wiek

pusto 

 

pierś do przodu 

 

szukaj -  aż  zapiera dech

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 26 kwietnia 2020
anonim