Wyciąg z absurdu

Avlis Murer

Włożysz swą dłoń 

pod cienką membranę 

wyrwiesz z ciszy zachwytu. 

 

Poprzewracam się chwilę 

w cieple twego łona 

dasz mi nadzieję. 

 

A potem ciśniesz 

jak owcę między wilki. 

 

‘Mgnienie oka w wieczności’ powiesz? 

 

Wetkniesz karty w ręce 

zanim nauczę się myśleć 

więc rozegram tą partię.  

 

Poobijam się chwilę w tańcu 

między instynktem 

i pragnieniem powrotu.  

 

A potem się cofnę 

żeby iść naprzód.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Avlis Murer
Avlis Murer
Wiersz · 26 kwietnia 2020
anonim
  • marzena
    jest dobrze, ja czuję...

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Mithril
    ...archaiczne: "swą", "twego"
    "więc rozegram tą partię.".........................ja napisałbym: "tę"

    · Zgłoś · 4 lata temu