ach - urządzę cię na cacy
i po balu
tańczy pani bosa
zima wieczna skacze
ślisko
i kręgi w chacie
latem dziecię głośno krzyczy
i masz - świat do lotu
króluj Panie bramy grają
cicho siedź
klatkę masz
tylko - nie masz grosza
a - orzeł puszy się i krąży
i ja ja - wznosi
i po ptakach