pan w chacie był...

Irena Świerżyńska

ach - urządzę cię na cacy

i po balu

 

tańczy pani bosa

zima wieczna skacze  

ślisko

i kręgi w chacie

 

latem dziecię głośno krzyczy 

i masz  -  świat  do lotu

 

króluj Panie bramy grają

cicho siedź

klatkę masz 

tylko  -  nie masz grosza

 

a - orzeł puszy się i krąży

i ja ja  -  wznosi

 

i po ptakach

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 27 kwietnia 2020
anonim