nawigacje dla Konrada :-)

marzena

hej kapitanie jestem twoją rybką
to ja Nemo
- maleńka
wpływasz do zatoki wraków
nie poznasz siebie dawnej złotej czerwonej szalonej

szczerbinka busoli pokrywa się z muszką

wskazuje biegun, wskakuj
zabiorę cię w podróż
sztormów i nawałnic

nigdy nie obiecywałem
czekałaś w czeluściach skał
na dnie w mroku

nigdy nie zabraniałem
aby ciepłe prądy poniosły
twoje marzenia

nautilus na nas czeka
złap ostatni oddech
pamiętaj miłość jest…

zorzą polarną

nasze cienie tańczą

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
marzena
marzena
Wiersz · 27 kwietnia 2020
anonim
  • marzena
    ,,..e tam wal prosto z mostu bez ściemniania" chciałaś poznać odpowiedź, dlaczego mam kłamać? Może jutro znów będę szukać cieni, zorzy polarnej raczej nie odnajdę.

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
  • marzena
    Ala już mi lepiej, wczoraj chciałam umrzeć :-) dzisiaj szukam łodzi podwodnej i kapitana. Chyba mogę? Nie jestem jeszcze taka stara. :-))
    Potrafię zrobić 30 przysiadów i 20 pompek. Co ty na to?

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    Ala nie chcesz wiedzieć co myślę.

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    zorza polarna to tańczące ludzkie dusze..

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Konrad Koper
    Lepszy od mojego... Dzięki !!

    · Zgłoś · 4 lata temu
Usunięto 9 komentarzy