już pióra suche...

Irena Świerżyńska

głowa jeszcze pióra suszy i skorupy

z boku

 

a - pyszczek

już kwokę uczy jak żyć

 

poczekaj

masz uśmiech piękny i ściany

biegaj i poznaj smaki

 

życie  -  czasami podrzuci dym

i swąd

 

i dziś przyroda w żałobie

pisklęta przykrył koc czarny i ptaki

zostały bez domu

 

posłuchaj -  głosu nad Biebrzą

 

lament

i żal ptasi płynie 

 

 

 

26 kwiecień 2020 r

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 28 kwietnia 2020
anonim