czekamy na maj

Irena Świerżyńska

może

jutro ciepła myśl zapuka

 

chcemy  -  żyć radością

 

za drzwiami drży świat

lęk i niepewność

i tryby

toczą koła

 

wiosna nie chce  szarości

pąki do słońca wystawia

kiedy

wróci pogoda z uśmiechem

 

tulipany kolorem  tęczy zaproszą

i świeża zieleń trawy

czeka

 

  29 kwiecień 2020 r

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 29 kwietnia 2020
anonim
Usunięto 2 komentarze