może
jutro ciepła myśl zapuka
chcemy - żyć radością
za drzwiami drży świat
lęk i niepewność
i tryby
toczą koła
wiosna nie chce szarości
pąki do słońca wystawia
kiedy
wróci pogoda z uśmiechem
tulipany kolorem tęczy zaproszą
i świeża zieleń trawy
czeka
29 kwiecień 2020 r