Bo nic mnie nie powstrzyma

marzena

 

 

 

jeśli będziemy razem

 

niedorobiony klucz pozostawia otwarte drzwi

przez okna przelatują klucze gęsi

 

poderwały do lotu skrzydła

wolne od marazmu wiatru wypełniają

przestrzeń

 

cisza chodzi na palcach wyciera gołe stopy

w wycieraczkę

nie wybudza zmarłych

w ogrodzie zbiera kawałki potłuczonego

szkła

 

spod ziemi wystają dłonie ściskają rozbitą filiżankę

świąteczna nierozebrana choinka brudna

płacze pokruszonymi

bombkami

 

ściany zbudowane na gruzach opowiadają historię

wypisaną ściegiem pajęczyn

rozdrapanych gałęzi zamurowanych w tynkach

 

po trzeciej licytacji odchodzisz

bez żalu zostają w szufladach niewymodlone różańce

bielizna pokryta satyną przyspieszonych oddechów

lustrzanych stosunków

 

nie kradniesz a tak dużo trzeba oddać

mam tylko siebie wciąż za mało

zbyt banalnie

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 4 głosy
marzena
marzena
Wiersz · 1 maja 2020
anonim
  • marzena
    Alu czy rzeczywiście można ,,różne pojmowania istoty sprawy w temacie "bycie razem" !!!!!!!!!!!!!!!'' rozdzielać na drobne?
    Czy tęsknota za osobą nie wiąże się diametralnie z tęsknotą za dotykiem, kochaniem w sensie współżyciem, zapachem, ciepłem ciała...pocałunkami, pieszczotami...
    Czy nasza pamięć to tylko uczucia, emocje?
    Czasem wystarczy otworzyć szufladę, dotknąć przedmiotu lub bielizny aby wszystko wróciło, aby poczuć znów pożądanie...czy to złe?

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    lauro serce przepraszam :-)) o czym chcesz wierszyk?
    o dupceniu?

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ziew ziew ziew :)

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    Bo nic mnie (NAS) nie powstrzyma!


    jeśli będziemy razem!

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    Bo nic mnie (NAS) nie powstrzyma!

    jeśli będziemy razem!

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Konrad Koper
    Świetnie podane myśli- nie zostałem obojętny...

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • hopeless
    świetnie piszesz... zaczynam zazdrościć, a to już oznaka podziwu...

    · Zgłoś · 4 lata temu
Usunięto 5 komentarzy