tu i teraz

Robert noszczyk

nie chcę uciekać już

w ułudę różowych chwil

i tani materializm

w tamte czasy przepyszne

w tamte dni spasione

w tamte chwile nieczyste

 

teraz już jestem tu

i chociaż życie nie daje czasem szans 

nie pragnę już uciekać w sny

nie dla mnie złote runo

 

i choćbym ciemną doliną szedł

zła się nie ulęknę...   

Robert noszczyk
Robert noszczyk
Wiersz · 2 maja 2020
anonim
  • marzena
    ,,...bo Ty jesteś ze mną"

    · Zgłoś · 4 lata
  • Robert noszczyk
    zawsze w to głęboko wierzę...

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    Robert, czy wyjaśnisz ,,w tamte chwile nieczyste" jakie to chwile?
    To bardzo ważne, bo wiesz nie wolno teraz za mocno kochać, nie wolno decydować kobietom o swoim losie, więc kiedy to życie jest nieczyste????

    · Zgłoś · 4 lata
  • Robert noszczyk
    z perspektywy czasu...nieczyste w sensie nieczyste dla mnie, w/g mnie, przeze mnie...nieistotne co się działo...mea culpa !

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    tak Robert nieistotne, po co wnikać?
    nie pisz bo cię zjedzą albo będą chcieli przejechać walcem...a to boli :-)

    · Zgłoś · 4 lata
  • Robert noszczyk
    przepraszam, nie rozumiem...???

    · Zgłoś · 4 lata