Literatura

więc nałóżmy bez narzekań (wiersz)

Andrzej Feret

więc nałóżmy bez narzekań


cud kalosze
i różowe okulary
wciąż dla szczęścia
nie pytajmy co nastąpi
no bo przecież
jeden pretekst nie zastąpi
tu i teraz

naszych harców w jesiennawe
zauroki
plan jest jeden i nie mamy
go odmieniać:
jest kawaler i są panny
wśród jesieni
napiszemy wiośnie jeden
rozdział teraz

nawet gdyby wanna była
smutku pełna
odpowiemy wiośnie aby
jesień skądże
znowu miała pisać wiośnie
prozę czekań
więc nie bójmy siebie głosić
dla frasunku

PS.
może nawet siebie głosić
w nasz poemat …

 

19 września, 2019

Andrzej Feret

 


przysłano: 3 maja 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca