patchwork

Jacek JacoM Michalski

w drzewach śpią rzeźby

drwal wycina słowa pod dłuto

zobacz życie po życiu

z martwych liter nowe kształty

 

wskrzeszenia

zbieracze oddają odmienność

całe bogactwo biedy  

 

drzewa można ubóstwiać

w każdej z czterech twarzy

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 3 maja 2020
anonim
  • Mithril
    ...nie tylko w drzewach - w kamieniu również, podobno da Vinci powiedział, że "rzeźba jest w środku, trzeba ją tylko uwolnić"

    i całkiem możliwe, że Svątewit jest w każdym drzewie

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    ,,z martwych liter nowe kształty" czy to możliwe?
    jeśli tak, to warto...

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    ,,z martwych liter nowe kształty" czy to możliwe?
    jeśli tak, to warto...

    · Zgłoś · 4 lata
Usunięto 1 komentarz