Literatura

więc czy można (wiersz)

Andrzej Feret

więc czy można

a ja wrzucę dziś w gramofon
starą płytę
czarny winyl dziś wieczorem
nas zakręci
jeszcze raz zagramy twoje
ulubione
chwile wiosny odświeżymy
Red In Lady

gdzieś gdzie jest zabity kufer
na poddaszu
tam pajęczyn snują się
przestrzenie jest
puzderko kolorowe
żywe róże
ongiś kufer przechowywał
czyjeś wiersze

twoje wiersze dzisiaj znowu
przeczytamy
i ponownie roztańczymy
we wspomnieniach
pośród szklanych wiórów
szampan spłonie
i spłoniemy marząc w jesień –
przecież można …

   

 

22 września, 2019

Andrzej Feret

 


przysłano: 4 maja 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca