Literatura

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO *            (lambada w mym sercu)
 
     Do gwiazd piosnko wzleć 
Pofruń ptakiem do najdalszych stron
Uśmiech Słońca weź
Niechaj w świat gorący płynie ton
Miłość nieś i świeć
By dotarła wgłąb dusz
Romans nasz budzi się jak ze snów
 
     Zwiewa z bryzą mórz
Muska ciebie i mnie
By miłością rozkwitać wśród róż
 
     Skradnij duszę mą
Wspólnym tonem niech serc bije dzwon
Złączy oczu blask
Gdy tak czule tulisz moją dłoń
Krótką chwilą tak
Miłość daje nam znak
Szczęście znów rozpromienia ją w nas
 
     Tańcz ze mną i marz 
Niech zatrzyma się czas
Chwytaj chwilę… uczucie w nas trwa
 
    Tańczmy lambada
Tylko ona zły uleczy świat
W boskim Rio… gdzie 
Tańczysz ty i tańczy miłość ma
Niech dotknie dusz cna
Pląsy niech wzbiją kurz
Niech ten moment swą magią w nas trwa
 
     Kwitnie w noc… za dnia
Kwieciem z bajkowych wzgórz
W rytmach rajskich ogrodów i mórz 
 
     A jaj jaj… los são lambada…**
Na Copacaba 'na

 

⊰Ҝற$⊱………………………………………………………… Rio de Janeiro - 29 grudnia '89
 
*  coração - (korasaą)
** são - (saą)
 
https://www.youtube.com/watch?v=iyLdoQGBchQ&fbclid=IwAR2JiiGHjcHP1fZ0X5SNXPdIa_OiMVZiGAIl0dHxKgPtN1kBBDeeQYkHTo4
 
 

fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 maja 2020 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca