nikt nikomu niczego

Grzesiek z nick-ąd

jest w twoich oczach spokój

wiosennej plaży w Kołobrzegu

wciąż czekasz co się zdarzy

gdy ujrzysz w łabędzi szeregu

 

brzydkie kaczątko

 

jest w twoim głosie cisza

w którą wierzą przydrożne świątki

gdy im kukułka podrzuca

jeszcze ciepłe zalążki

 

oddechu

 

jest w twoim śmiechu smutek

ptaków, którym niebo zazdrości

gdy znajdują szczęścia okruszek

zamiast całego chleba

 

niepewności

 

jesteśmy w sobie a przecież

świątek przy drodze na plażę

kukułce gniazdo plecie

z niespiesznej łaski bożej

 

i z naszych marzeń

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 4 maja 2020
anonim
  • victor51
    Hej, Twoje wiersze są jak dopracowane akwarele. To świat, w którym chce się żyć. Tylko nie bardzo wiem, jak i gdzie go szukać...:-)

    · Zgłoś · 4 lata