Świat skorumpowanego pieniądza

Cytra

 

nadszedł ponury czas
wśród steków kłamstw potoków bzdur
masowe halucynacje
i wszystko jasne

lub ciemne
wirus utworzył kolejny mur nieufności
a przymus
żydowskimi malinami obrasta

maseczki ukrywają uśmiech sprawców
wyjścia z matni świat nie znalazł

wyzwolić świat spod...
otóż to spod!

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Cytra
Cytra
Wiersz · 5 maja 2020
anonim