nie zasypiaj w wannie to nie ocean
z którego ktoś cię wyciągnie
popłuczyny z
włosów ślizgają się
na rantach palców
kap
kap
kap
jednostajne
odmierzanie kropel
ostatni oddech
odlany głos
na scenie
zimnej podłogi
żebraczce nie wypada
chodzić
w białym prześcieradle
bodyguard świeci jak
papierek
lakmusowy…
mała dziewczynka
zrobiła figurkę
z miodowej
mięciutkiej
ciastoliny
mydlane bańki
już nigdy nie będą
kolorowe