równość bliskość i braterstwo
i triumf gotowy
pamiętacie
szukaj
szukaj i wróć do szkoły
jeden dźwigał skały
drugi zrywał boki
korzeń wije się i kręci
pędy w górę
i rozkwitła demokracja
masz ogród cały
ktoś - orze
koń prowadzi
i Ktoś musi lejce trzymać
3 maj 2020 r