wróć do klasy

Irena Świerżyńska

równość bliskość i braterstwo

i triumf  gotowy

 

pamiętacie

 

szukaj

szukaj i wróć do szkoły

 

jeden dźwigał skały

drugi zrywał boki

 

korzeń  wije się i kręci 

pędy w górę

i rozkwitła demokracja

 

masz ogród cały

ktoś  -  orze

 

koń prowadzi

i Ktoś musi lejce trzymać

 

 

 3  maj 2020 r

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 5 maja 2020
anonim