i kwiat lubi ciepło...

Irena Świerżyńska

kiedy głowa chłód odstawi

lód spłynie do boku

 

trzeba jeszcze słup rozpuścić

sól  -  szczypie w  oczy

 

teraz przytul nic -  nie trzyma 

i kwiat szybko wstanie

 

i pachnie

tak -  kochanie

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 6 maja 2020
anonim