Literatura

Zagrało mną (wiersz)

Andrzej Feret

Wiersz z 3. tomiku poetyckiego pt. „Wiersze Kaligraficznie III – Ptasie pióro”, autorstwa Andrzeja Fereta:

 

http://www.astrum.wroc.pl/pokaz_ksiazke.php?isbn=9788365930149&kat=k@

 

 

 

 

Zagrało mną

 

Snujesz – nie zapomnisz w sobie,

Nieuduchowiona pomykam,

Przechodzę nad twoim progiem,

Wołam! Nie byłam cicha…

I pootwieram twoje marzenia,

Twoje ciało pootwieram naga,

Bo twoje ciało dla mnie zagrało,

Zagrało mną – a nie tobą, zagrało…

Przeczuwasz? Mnie nie omamiać,

Nie omamić! – ja słowa we wierszach!

Dotykam cała szerokich ramion,

Otwieram twoje serca!

 

– a serca masz dwa…

 

kwiecień, 1994

Andrzej Feret

 


przysłano: 7 maja 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca