Literatura

jeśli znajdziesz czas (wiersz)

Yaro


Panie jeśli znajdziesz czas
spójrz na mnie jak ojciec w oczy dziecka pełnych łez
poprowadź za rękę aleją białych róż

 

jeśli znajdziesz czas
napełnij wiarą miłością serca

 

tak dobrze że jesteś blisko
za dużo cierpienia wokół nas
bez Ciebie jesteśmy bez szans
pomóż nam sami nie damy rady

 

idę środkiem burzy wyciągam dłonie
łapię krople łez
zapłakało niebo
nad losem tych co zgubili życia sens
ludzie ubogich serc

 

jeśli znajdziesz czas pobłogosław nam
nie liczy się świat i czas przeżytych lat

 


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 8 maja 2020, 22:03
Piękne przesłanie !
Figa
Figa 8 maja 2020, 22:18
Cześć,
Mam tylko jedną sugestie :
"idę środkiem burzy wyciągam dłonie
zapłakało niebo
nad losem tych co zgubili życia sens"

Dla mnie tak brzmi zdecydowanie lepiej. Łzy pełne łez a potem łapanie ich kropli, dla mnie to się gryzie.
Poza tym jest bardzo dobry tekst. Przyznam, że jeden z najlepszych jakie widziałam na wywrocie w ostatnim czasie.
Yaro
Yaro 9 maja 2020, 12:52
Dziękuję za odwiedziny .Pozdrawiam serdecznie:)
przysłano: 8 maja 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca