Literatura

stare miasto (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

czasami warto dla drobiny piachu

zmienić kąt padania światła

dwa kroki to żadna ofiara

pochyl głowę skrzydła dają cień

nawet cudze

z uporem niegodnym żadnych spraw

dołem pod górę

żyjemy obok stosu opon

 

zatrzymać się

w pustym mieszkaniu

znaleźć na starych zdjęciach

coś co niczego nie zabiera

staruszka zostawiła na stole herbatę

jej uśmiech blednie nad szklanką

 

obchodzimy odchodzących

bokiem

 

https://www.youtube.com/watch?v=c9LDDblMxJY


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
victor51 10 maja 2020, 16:31
Bo czasem warto
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski 10 maja 2020, 18:13
Ala...nie wiem czym się nakręcasz, ale to mocny towar jest ;-) ;-)
Usunięto 8 komentarzy
przysłano: 10 maja 2020 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca