stare miasto

Jacek JacoM Michalski

czasami warto dla drobiny piachu

zmienić kąt padania światła

dwa kroki to żadna ofiara

pochyl głowę skrzydła dają cień

nawet cudze

z uporem niegodnym żadnych spraw

dołem pod górę

żyjemy obok stosu opon

 

zatrzymać się

w pustym mieszkaniu

znaleźć na starych zdjęciach

coś co niczego nie zabiera

staruszka zostawiła na stole herbatę

jej uśmiech blednie nad szklanką

 

obchodzimy odchodzących

bokiem

 

https://www.youtube.com/watch?v=c9LDDblMxJY

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 10 maja 2020
anonim
Usunięto 8 komentarzy