garść ryżu

Izabela Szela

na stronie castingi kropka 

tabletka z krzyżykiem pl

znalazłam ogłoszenie

 

szukam ucznia

przelot na koszt własny

gdzieś w góry tybetu

i dopisek by zabrać ze sobą miskę

najlepiej metalową

do codziennego szorowania

 

budda śmieje się ze mną

nad rzeką gdzieś 

w środkowej części polski

patrząc na wschód słońca

potem zamienia w psa

 

w oddali majaczy inny uczeń

ze swoim buddą

 

za każdym razem kiedy ich mijamy

zastanawia mnie

ile razy się dzisiaj zabili

nawzajem

 

i jak bardzo boli ich głowa

 

11.05.20.

 

 

Izabela Szela
Izabela Szela
Wiersz · 11 maja 2020
anonim