przypomnij....

Irena Świerżyńska

zapomniałam  jak pachnie herbata 

na twoim stole

 

nie pamiętam kroków od drzwi 

do stołu

 

pamiętam płytki jasne i smugi 

gorzkie

 

i ostry

koniec stołu

 

 

 

 

 

 

 

 

13 maj 2020 r

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 13 maja 2020
anonim