w drodze....

Irena Świerżyńska

gonisz i ciągle pod górę

biegniesz  -  choć kolano skrzypi

ono się nie liczy

 

gdzie  -  świecą kokosy 

 

nie to światło w koszyku 

jak -  dynia na święto  zmarłych

 

zwiędnie i serce złote

gaśnie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 14 maja 2020
anonim